Klizna hladionička vrata

 


Hladionička klizna vrata ugrađuju se u panele debljine 60 mm i više, na komore za temperaturno područje rada od -40°C do + 70°C.  Vratno krilo debljine 80 mm za pozitivno i 120 mm za negativno temperaturno područje rada proizvedeno je od pocinčanog čeličnog lima tipa DX51D-Z275, obojenog u bijelu boju prema RAL 9010 ili inox lima kvalitete AISI 304, završne obrade Scotch Brite. Standardne veličine čeličnog lima su 0,5 mm ili 0,6 mm. Vratna krila ispunjena su poliuretanskom pjenom gustoće 40-42 kg/m3. Vrata za negativno temperaturno područje rada opremljena su grijačem integriranim u brtvenu gumu.

Dovratnik je izveden od višekomornog PVC profila izuzete čvrstoće i izolacijskih svojstava. Osnovni model dovratnika, namijenjen za ugradnju u panel debljine 60 mm za pozitivno i 100 mm za negativno temperaturno područje rada, moguće je nadograditi PVC umetcima visine 20,30 i 40 mm ili njihovim kombinacijama ovisno o debljini panela u koji se ugrađuju.


OPCIJE

•    Otvor za kolosijek
•    Podne forme
•    PVC umetci
•    Cilindar za zaključavanje

Fleksibilnost proizvodnog procesa omogućuje proizvodnju nestandardnih dimenzija vrata.


Klizna vrata opremljena su vanjskim i unutarnjim rukohvatom od kvalitetnog kompozitnog materijala i aluminijske legure. Vratno krilo težine 65 kg i više opremljeno je unutarnjom i vanjskom polugom od inoxa kvalitete AISI 304.


Vrata su opremljena ''ANTIPANIC'' fluorescentno označenim mehanizmom za otvaranje iznutra, a mogu biti opremljena i cilindrom za zaključavanje. Ovjes od masivnog kompozitnog materijala te kuglični ležajevi i vodilice od aluminijske legure omogućuju lagano otvaranje i zatvaranje vrata. Elementi vodilice prilikom otvaranja omogućuju podizanje te odmicanje vratnog krila od dovratnika. U kranjim položajima vratno krilo zadržava gumeni graničnik koji čuva vrata od oštećenja.


PODNE FORME DOVRATNIKA

  • OSNOVNI model namjenjen je za rashladne komore bez podnog panela sa završnim slojem građevinskog poda u komori.

  • OPCIJA 01 sadrži inox prag na koji prijanja podna brtvena guma.

  • OPCIJA 02 koristi se kod novogradnje tako da se isti ugradi na visinu budućeg poda kako bi se osiguralo da podna guma vratnog krila prijanja na građevinski pod objekta. Funkciju ojačanog praga za prijelaz viličara obnaša aluminijski ''L'' profil visine 50 mm.

  • OPCIJA 03 namijenjena je za komore kod kojih je podni panel komore na nivou građevinskog poda ostatka objekta. Debljina podne kutije ovisi o debljini podnog panela.

 

AUTOMATSKA KLIZNA VRATA

Automatska klizna vrata namijenjena su za komore koje zahtijevaju učestalo i programirano zatvaranje i otvaranje.Radom automatskih kliznih vrata upravlja procesor. Senzori kranjeg položaja vrata osiguravaju pravovremeno zaustavljanje vrata. Sigurnosni senzor na rubu vrata osigurava zaštitu u slučaju da vrata naiđu na prepreku, automatski se zaustavljaju te vraćaju u početni položaj. Moguće je programirati brzinu otvaranja, zatvaranja i djelomičnog zatvaranja vrata te trajanje intervala koliko vrata ostaju otvorena prije automatskog zatvaranja. Pod standardnu opremu spadaju signalna svjetiljka i potezni elektro prekidači. Postoji i mogućnost ugradbe fotosenzora za automatsko otvaranje vrata kod ulaska u njihovu radnu zonu.

JoomShaper